Skrivebordsbakgrunn januar 2018 (nå i 4K)

Kalender januar 2018

Her på himmelkalenderen.com kan du laste ned månedskalendere med flotte astronomibilder. Kalenderne kan brukes som skrivebordsbakgrunn på datamaskinen din eller printes ut og henges på veggen. Nytt av året er 4K-oppløsning! Først ut er et superdetaljert bilde av et ungt nedslagskrater (1,4 km i diameter) på Månen.

Foto: NASA/GSFC/ASU

Bildet er hentet fra boka Himmelkalenderen.

Bedre oppløsning og ny design

Etter syv og et halvt år med månedlige skrivebordsbakgrunner i HD-oppløsning er det på tide å ta steget opp til 4K. Den nye oppløsningen er fire ganger høyere enn full HD, nærmere bestemt 3840 × 2160 piksler (16:9-format). Layouten har dessuten fått en ørliten oppdatering. Jeg håper endringene faller i smak.

PS: Husk den totale måneformørkelsen 31. januar!

Design: himmelkalenderen.com

Jan-Erik Ovaldsen

Utdannet astronom ved UiO. Bosatt i Oslo, opprinnelig fra Hamarøy i Nordland. Utgir den astronomiske håndboka «Himmelkalenderen». Kontaktinfo | Twitter

Kanskje du også vil like …