Dansk

Himmelkalenderen er en unik astronomisk håndbog og almanak i et praktisk pocket-format.

NB: Bogen udkommer desværre ikke længere på dansk. Informationen på denne side er forældet.

  • Kalender med dagsaktuelle astronomiske begivenheder og plads til egne notate
  • Solens, Månens og planeternes op- og nedgangstider
  • Fuld oversigt over meteorsværme, sol- og måneformørkelser, kometer m.m.
  • Letforståelig og gennemillustreret astronomisk håndbog med ordforklaringer
  • Over hundrede fantastiske astrobilleder og forklarende illustrationer
  • Tabeller over planeterne, stjerne- billederne, stjernehobe, tåger, galakser m.m., samt oversigt over alle landets astronomiforeninger

Demo

Se den norske udgave.

Omtaler

Himmelkalenderen 2008 er mere end bare en kalender. For udover at give et godt overblik, er den også et fremragende lille lomme-opslagsværk om astronomi … Hvis ikke jeg lige havde et anmelder-eksemplar ville den helt klart stå på min ønskeseddel!

– Uddrag af omtale i Astronomibladet (8/12/2007)

Man får meget for pengene i denne lille bog, der vil være nyttig for enhver med interesse for astronomi.

– Uddrag af omtale i Kvant, december 2006

Bogen er skrevet af Jan Teuber og Jan-Erik Ovaldsen, som har formået at lave et glimrende lille værk, der udover at oplyse om aktuelle himmelfænomener dag for dag også giver mange timers fornøjelig læsning/genopfriskning af et bredt udvalg af emner fra astronomiens verden.

– Uddrag af omtale i Astronomibladet (20/10/2006)

Klik for at læse mere …

Himmelkalenderen er en fortrinlig gave, for hvem har ikke brug for en kalender? Husk, at den desuden indeholder 130 sider med astronomistof og hundrede farvestrålende billeder – til en pris under, hvad en sædvanlig lommekalender koster!

Forfatterne

I perioden 2004–2005 planlagde, skrev og designede Jan-Erik Ovaldsen og Jan Teuber Himmelkalenderen, som Jan Teuber har været medudgiver af frem til 2008. Hans kreativitet og faglige styrke vil blive savnet, mens hans bidrag vil leve videre i alle kommende udgaver.

Jan-Erik OvaldsenJan-Erik Ovaldsen
Astronom, opvokset på Hamarøy i Nordland og bosat i Oslo siden 1996. Hovedfag i astronomi ved Institutt for teoretisk astrofysikk, Universitetet i Oslo, inden for felterne fotometri, kvasarer og gravitationslinser. Arbejder for tiden med såkaldte gammaglimt i forbindelse med doktorgraden ved ovennævnte institut. Også involveret i oversættelse og faglig kvalitetssikring af astronomibøger og publikationer inden for natur- og populærvidenskab i almindelighed.

Jan Teuber (1948–2008)Jan Teuber
Dansk forfatter, oversætter og astrofysiker med kosmologi og digital billed-behandling som to af sine vigtigste forskningsområder. Han skrev en række bøger (især populærvidenskabelige) foruden adskillige artikler til danske magasiner og internationale tidsskrifter. Jan Teubers lange og produktive indsats som oversætter og formidler af populærvidenskab gav ham i 1994 Tycho Brahe-medaljen. Hans store og brede viden, hans særlige sans for humor og hans ukuelige optimisme vil blive husket af alle hans venner og medarbejdere.

Helixtåken

Himlen set fra Jorden

Jeg vil benytte anledningen til å reklamere for den store astronomiske billedboken som jeg lagde i 2007 med god hjelp fra Jan Teuber. Boken ble tilrettelagt for dansk av Teuber og fikk tittelen Himlen set fra Jorden (danske Gyldendal). Den ble senere også utgitt i Sverige og på Island som et samarbeidsprosjekt.