Bogomtaler af Himmelkalenderen

«Himmelkalenderen 2008 er mere end bare en kalender. For udover at give et godt overblik, er den også et fremragende lille lomme-opslagsværk om astronomi, med data om planeter, stjernetåger mv. Den er rigt illustreret med månekort, informationer og billeder af solsystemets himmellegemer, deep-sky objekter og meget andet. Sammenligner man den med Universitetets traditionelle ‘Skriv- og rejsekalender’ (også kendt som ‘Almanakken’) er det en væsentligt mere målrettet kalender for astronomiinteresserede, og også væsentligt mere professionelt trykt. Hvis ikke jeg lige havde et anmelder-eksemplar ville den helt klart stå på min ønskeseddel!»
– Uddrag af omtale i Astronomibladet, 08.12.2007

«Himmelkalenderen 2007 indeholder de traditionelle kalenderoplysninger samt information om astronomiske begivenheder og de enkelte planeters stilling på himmelen. Himmelkalenderen, der udkommer for anden gang, rummer desuden en astronomisk håndbog hvor man f.eks. kan få svar på hvornår Jorden er længst væk fra Solen, eller hvornår der er formørkelser i Danmark. Efter kalenderdelen og en evighedskalender, er der kort over stjernehimlen og en række korte informative artikler om bl.a. solsystemets planeter, exoplaneter, meteorsværme og meteoritter, kometer og deres kredsløb, kollisioner med jordkloden, teleskoper samt en række faktuelle tabeller. Der er gjort meget ud af at bruge nye billeder, hvoraf en del fylder hele siden, så de rigtig kommer til deres ret. Man får meget for pengene i denne lille bog, der vil være nyttig for enhver med interesse for astronomi.»
– Omtale i Kvant, december 2006

«En lækker lille sag på 192 sider der passer fint til en (lidt stor) baglomme. Der er tale om en opdateret gentagelse fra sidste år, da Himmelkalenderen blev udgivet for første gang. Bogen indeholder udover kalender og diverse opslagstabeller detaljerede beskrivelser af fænomener, planeter, objekter osv., hvilket også gør den til en uundværlig kompagnon når man for eksempel skal køre med tog, bus eller lignende. Bogen er skrevet af Jan Teuber og Jan-Erik Ovaldsen, som har formået at lave et glimrende lille værk, der udover at oplyse om aktuelle himmelfænomener dag for dag også giver mange timers fornøjelig læsning/genopfriskning af et bredt udvalg af emner fra astronomiens verden.»
– Uddrag af omtale i Astronomibladet, 20.10.2006

Norske bogomtaler

Tilbage