Skrivebordsbakgrunn februar 2014

Kalender februar 2014

Her på himmelkalenderen.com kan du laste ned spesiallagde månedskalendere med flotte astronomibilder. Kalenderne kan brukes som skrivebordsbakgrunn på datamaskinen din eller printes ut og henges på veggen. Denne månedens bilde er en montasje av det vi kan kalle en delvis solformørkelse eller kanskje en månepassasje, avbildet av solsatellitten STEREO 25. februar 2007. Månens utstrekning er mye mindre enn det vi er vant med å se. Grunnen er at observasjonene ble gjort da romfartøyet befant seg 4,4 ganger lenger unna Månen enn vi på Jorda er (foto: NASA, montasje: himmelkalenderen.com).

Bildet er hentet fra boka Himmelen sett fra Jorda.

Kalenderen er tilgjengelig i widescreen-format (16:9 og 16:10) i full HD-oppløsning:

Tips: Hvordan endre bakgrunnsbilde på PC/Windows og Mac.

Design: himmelkalenderen.com

Jan-Erik Ovaldsen

Utdannet astronom ved UiO. Bosatt i Oslo, opprinnelig fra Hamarøy i Nordland. Utgir den astronomiske håndboka «Himmelkalenderen». Kontaktinfo | Twitter

Kanskje du også vil like …