Wanderers: sci-fi-kortfilm til å få gåsehud av

Wanderers: Victoria-krateret på Mars
Foto: Erik Wernquist

Wanderers er en inspirerende og aldeles nydelig visjon om menneskehetens framtid i solsystemet. Scenene i kortfilmen er delvis basert på vitenskapelige konsepter og ekte bilder tatt av romsonder. Disse tre og et halvt minuttene tar deg med på en fantastisk reise i solsystemet vårt, og du vil garantert ikke bli skuffet.

Slå av lyset, ta på hodetelefoner og spill av i HD i fullskjermmodus:

 

Fortellerstemmen tilhører den berømte amerikanske astronomen og vitenskapsformidleren Carl Sagan (1934–1996). Teksten er hentet fra Sagans bok Pale Blue Dot:

For all its material advantages, the sedentary life has left us edgy, unfulfilled. Even after 400 generations in villages and cities, we haven’t forgotten. The open road still softly calls, like a nearly forgotten song of childhood.

We invest far-off places with a certain romance. The appeal, I suspect, has been meticulously crafted by natural selection as an essential element in our survival. Long summers, mild winters, rich harvests, plentiful game – none of them lasts forever. Your own life, or your band’s, or even your species’ might be owed to a restless few – drawn, by a craving they can hardly articulate or understand, to undiscovered lands and new worlds.

Herman Melville in Moby Dick spoke for wanderers in all epochs and meridians. He said: «I am tormented with an everlasting itch for things remote. I love to sail forbidden seas.»

Maybe it’s a little early. Maybe the time is not quite yet. But those other worlds – promising untold opportunities – beckon.

Silently, they orbit the Sun, waiting.

Kortfilmen er laget av Erik Wernquist, en digital kunstner og animatør fra Sverige. På erikwernquist.com finner du informasjon om prosjektet, høyoppløste stillbilder fra filmen og bakgrunnsstoff om de ulike scenene.

Noen bør gi denne karen penger til å lage en helaftens!

Jan-Erik Ovaldsen

Utdannet astronom ved UiO. Bosatt i Oslo, opprinnelig fra Hamarøy i Nordland. Utgir den astronomiske håndboka «Himmelkalenderen». Kontaktinfo | Twitter

Kanskje du også vil like …