Skrivebordsbakgrunn mars 2015

Kalender mars 2015

Her på himmelkalenderen.com kan du laste ned månedskalendere med flotte astronomibilder. Kalenderne kan brukes som skrivebordsbakgrunn på datamaskinen din eller printes ut og henges på veggen. Denne månedens motiv er Månens fullstendig kraterdekte bakside, en side du ikke kan se gjennom et teleskop ettersom Månen alltid viser samme side mot Jorda.

Foto: NASA/GSFC/Arizona State University

NB: Den 20. mars glir Månen inn mellom Jorda og Sola og skaper en spektakulær solformørkelse.

Kalenderen er tilgjengelig i widescreen-format (16:9 og 16:10) i full HD-oppløsning:

Tips: Hvordan endre bakgrunnsbilde på PC/Windows og Mac.

Design: himmelkalenderen.com

Jan-Erik Ovaldsen

Utdannet astronom ved UiO. Bosatt i Oslo, opprinnelig fra Hamarøy i Nordland. Utgir den astronomiske håndboka «Himmelkalenderen». Kontaktinfo | Twitter

Kanskje du også vil like …

2 svar

  1. HEI DER :) Blir så fortvila. Den solformørkelsen som var i 2008 er det ingen som husker hos meg. Jeg bor i Telemark. Var så uheldig og forsov meg den morgenen 1. august. Di jeg nå har snakket med om dette påstår jeg husker feil. Kan dere bekrefte at jeg husker riktig, fikk med meg slutten den gangen. Gleder meg til denne gangen. Takk til den som GIDDER svarer meg (hvor total var den her)

  2. 2008-formørkelsen var i underkant av 40 % i Telemark. Den var 93 % i Longyearbyen og total sett fra nordspissen av den ubebodde Kvitøya på Svalbard.