Ny utgave: Himmelkalenderen 2023

Himmelkalenderen 2023

18. årgang av Himmelkalenderen kan nå bestilles. Denne lettleste astronomiske håndboka på 224 sider er beregnet på alle som er interessert i universet og stjernehimmelen. Den inneholder en ukekalender for 2023, som også holder deg oppdatert på alt som skjer på himmelen. De resterende 160 sider gir en lettfattelig og rikt illustrert gjennomgang av astronomiens viktigste emner.

Boka er en fin liten gave til f.eks. jul og bursdager. Prisen på 199 kr er mye lavere enn det andre sammenlignbare faktabøker selges for her i landet. Den kunne fint kostet en hundrelapp mer tatt i betraktning det omfangsrike innholdet, antall sider, papirkvaliteten og det store bildematerialet.

Kostnaden for å trykke boka har siden i fjor økt med hele 34 prosent (pga. papirmangel og verdenskaos), og den generelle prisstigning så langt i 2022 har vært kraftig. Jeg ønsker fortsatt å tilby boka til en rimelig penge, så prisen økes med kun 10 kr (tilsvarende 4,5 prosent). Portoen ved større bestillinger er derimot blitt billigere.

Begrenset salgsperiode

Boka utgis på eget initiativ i et begrenset opplag, og er i salg kun fra september til november/desember. Den er ikke lenger tilgjengelig i bokhandelen.

Du finner mer informasjon på bokas hovedside. Der kan du blant annet se eksempler fra innmaten, lese omtaler og selvsagt bestille et eller flere eksemplarer som leveres rett hjem i postkassen din.

Din guide til universet

Levering

Himmelkalenderen er et enmannsprosjekt. Av helsemessige årsaker vil jeg, i likhet med tidligere år, samle opp bestillinger over noen uker og så sende bøkene i tre omganger utover høsten og fram mot jul. Mer detaljert leveringsinformasjon fås på ovennevnte side.

Tips gjerne venner og bekjente om boka via sosiale medier.

Vi vil si det så sterkt: Hvis noen norsk bok noensinne kommer til å vekke interessen for astronomi og gi en grundig og rask forståelse av faget, er Himmelkalenderen verket!

– Utdrag av tidligere bokanmeldelse på astronomiforalle.no

Jan-Erik Ovaldsen

Utdannet astronom ved UiO. Bosatt i Oslo, opprinnelig fra Hamarøy i Nordland. Utgir den astronomiske håndboka «Himmelkalenderen». Kontaktinfo | Twitter

Kanskje du også vil like …