Nært møte mellom Jorda og asteroide

Asteroiden 2012 DA14

Fredag 15. februar litt før kl 21 norsk tid vil en ca. 50 meter stor himmelstein passere uvanlig nær planeten vår. Objektet med navn 2012 DA14 er en såkalt jordkryssende eller «jordnær» asteroide, og vil komme nærmere Jorda enn tv-satellittene vi har sendt opp i bane! Siden 2012 DA14 farer over himmelen rimelig hurtig (tilsvarende nesten to fullmånediametre per minutt) og er for lyssvak til å kunne sees med det blotte øye, er det nok bare de ivrigste amatørastronomene som vil få med seg begivenheten. Les mer om nærpassasjen hos Norsk Astronomisk Selskap eller NASA.

Jan-Erik Ovaldsen

Utdannet astronom ved UiO. Bosatt i Oslo, opprinnelig fra Hamarøy i Nordland. Utgir og selger den astronomiske håndboka «Himmelkalenderen». Kontaktinfo | Twitter

Kanskje du også vil like …