Ny utgave: Himmelkalenderen 2024

Himmelkalenderen 2024

19. årgang av Himmelkalenderen er nå i salg. Denne lettleste astronomiske håndboka på 224 sider er beregnet på alle som er interessert i universet og stjernehimmelen. Den inneholder en ukekalender for 2024, som også holder deg oppdatert på alt som skjer på himmelen. De resterende 160 sider gir en lettfattelig og rikt illustrert gjennomgang av astronomiens viktigste emner.

Boka er en fin liten gave til f.eks. jul og bursdager. Prisen er mye lavere enn det andre sammenlignbare faktabøker selges for her i landet. Den kunne fint kostet en hundrelapp mer tatt i betraktning det omfangsrike innholdet, antall sider, papirkvaliteten og det store bildematerialet.

Himmelkalenderen utgis på eget initiativ i et begrenset opplag. Tross økte produksjonskostnader (pga. høy inflasjon og rekordsvak krone) beholder jeg samme utsalgspris som i fjor. Portoen ved større bestillinger er faktisk blitt billigere.

Det er imidlertid kommet en viktig endring i hvordan boka distribueres og selges – se under.

Din guide til universet og stjernehimmelen

Nytt angående salg og levering

Personlige årsaker og det faktum at Posten/Bring dessverre ofte roter bort enkelteksemplarer sendt som brevpost, gjør det vanskelig å holde prosjektet gående. I stedet for å legge ned utgivelsen, gjør jeg nå et forsøk med å la forhandlerne ta over det meste av boksalget.

  • Nytt av året er at bestilling av ett eksemplar gjøres hos en av forhandlerne jeg samarbeider med.
  • Bestillinger på to eller flere eksemplarer kan fortsatt gjøres hos meg her på nettsiden, for øvrig til betydelig lavere pris enn hos forhandlerne. Bøkene sendes som forsikret pakke med sporing til 80 kr, og leveres rett hjem i postkassen din.

Se bokas hovedside for informasjon om bestilling her på nettsiden eller via forhandler. På hovedsiden finner du også bilder av innmaten, fullstendig innholdsfortegnelse og bokomtaler.

Jeg beklager sterkt at det ikke lenger er mulig for kunder å bestille enkelteksemplarer direkte fra meg. Den nye ordningen vil nok resultere i langt lavere salgstall. Men hvis det går noenlunde bra, vil jeg vurdere å lage ny utgave neste år.

Bok

Tips gjerne venner og bekjente om boka via sosiale medier eller andre kanaler.

Vi anbefaler Himmelkalenderen på det varmeste. Denne boken bør ligge under mange juletrær 24. desember!

– Utdrag av tidligere bokanmeldelse på astronomiforalle.no

Jan-Erik Ovaldsen

Utdannet astronom ved UiO. Bosatt i Oslo, opprinnelig fra Hamarøy i Nordland. Utgir den astronomiske håndboka «Himmelkalenderen». Kontaktinfo | Twitter

Kanskje du også vil like …