Ny og oppgradert utgave: Himmelkalenderen 2017

Himmelkalenderen 2017

Tolvte årgang av Himmelkalenderen kan nå bestilles her på nettsiden. Denne astronomiske håndboka er beregnet på alle som er interessert i universet og stjernehimmelen. Den inneholder en kalender for 2017, som også holder deg oppdatert på alt som skjer på himmelen. De resterende 160 sider gir en lettfattelig og rikt illustrert gjennomgang av astronomiens viktigste emner.

Himmelkalenderen har vært utgitt hver høst siden 2005. Med dusinet fullt følte jeg at utgivelsen fortjente en skikkelig oppgradering.

Som vanlig er bilder, tekster, oversikter og tabeller oppdatert for å holde stoffet à jour med utviklingen innen astronomien og det som skjer på himmelen gjennom året. Det mest iøynefallende er likevel bokas nye utseende. Med hjelp og råd fra grafiker Rossana Jaunsen (epost) har Himmelkalenderen 2017 fått splitter ny og lekker layout. Videre er sidetallet økt til 224 for å gi plass til enda mer stoff og flere kapitler. Organiseringen av innholdet er dessuten gjort tydeligere slik at det er lettere for leseren å finne fram blant alle kapitlene. Boka er profesjonelt trykket på glanset papir av høy kvalitet for at alle de fantastiske astronomibildene skal ta seg best mulig ut.

Himmelkalenderen er kort sagt flottere og mer innholdsrik enn noen gang. Tross økte produksjonskostnader har ikke utsalgsprisen vært endret siden oppstarten i 2005, da 1/3 av boka var i svart/hvitt og antall sider var 32 færre enn nå. I år justeres prisen opp med 16 små kroner, og for det får man altså enda fyldigere innhold og ny, oversiktlig design. Prisen er fortsatt meget lav sammenlignet med andre fagbøker.

Jeg håper den omfattende oppussingen faller i smak hos både trofaste og nye lesere. Takk til dere som kjøper eller har kjøpt boka, og som dermed hjelper til med å holde liv i denne lille utgivelsen!

Du finner mer informasjon på denne hovedsiden. Der kan du blant annet se eksempler fra boka, lese omtaler og selvsagt bestille signert utgave levert rett hjem i postkassen din.

Boka utgis på eget initiativ i et begrenset opplag. Tips gjerne venner og bekjente om den via sosiale medier.

Innhold

Innholdsfortegnelsen i 2017-utgaven

Jan-Erik Ovaldsen

Utdannet astronom ved UiO. Bosatt i Oslo, opprinnelig fra Hamarøy i Nordland. Utgir den astronomiske håndboka «Himmelkalenderen». Kontaktinfo | Twitter

Kanskje du også vil like …

1 svar

  1. Bent Vangli sier:

    Kjøpte denne for noen uker siden. Er strålende fornøyd. En hendig liten bok, på størrelse med en litt stor håndflate. Den er enkel å ta med seg hvor du enn reiser. Ypperlig turkamerat når du er avhengig av liten vekt. Jeg som amatørastronom har lærd mye av det som står i boken.

    Merket meg forresten at avstanden til stjernen Betelgeus er oppgitt til 498 lysår. Andre steder har jeg sett 640 lysår. Dette er en spennende stjerne som sannsynligvis vil gå supernova innen et milennium eller to. Kanskje allerede i min levetid..

    Mvh Bent Vangli